Els espais buits no fan Gràcia

(Tribuna de l’Independent escrita per l’Observatori, del  17-10-08)

L’Observatori de Gràcia sorgeix de la necessitat de visibilitzar i fer front a la transformació elitista que estem patint a la Vila de Gràcia.  Aquesta elitització  provoca que cada dia a més veïns i veïnes els sigui impossible continuar vivint a la vila.

Per visualitzar i valorar aquesta transformació especulativa, des de l’Observatori va sorgir la iniciativa d’elaborar un mapa de la Vila i, a través de la recollida concreta de dades, poder-la denunciar i combatre.
És a través d’aquest mapa que hem detectat l’existència de nombrosos solars buits en estat d’abandó des de fa anys, i de nombroses cases tancades i tapiades. Aquesta és una realitat que des de l’Observatori valorem d’extrema gravetat i inadmissible.
Com es poden permetre tantes cases tancades mentre s’expulsa persones de la vila pel preu abusiu dels lloguers? Com es poden permetre tants solars buits, deteriorats i sense cap proposta d’ús mentre estem patint una gran manca d’espais socials? Com es pot permetre que mentre segueix el degoteig d’entitats que es queden sense lloc, uns pocs esperin tranquil·lament el moment d’embutxacar-se el fruit de la seva especulació?
La vila no la fan les pedres, sinó  les persones, i la Vila de Gràcia té una llarga tradició associativa, i per conservar aquest teixit associatiu necessitem més espais d’ús col·lectiu.
Rebutgem l’avorriment del model de vila aparador, que ens condemna a marxar, a viure cada dia amb més aïllament o a consumir un oci  banal i car.
Perquè no volem ser passius davant  d’aquestes agressions us proposem la vostra col·laboració per donar vida a espais que ja porten massa temps morts, us animem a participar en la creació d’un nou espai i  amb ell forjar un punt de trobada i d’integració. Aquesta és una proposta que pot generar moltes iniciatives i que vol constituir una finestra oberta a pràctiques d’autoorganització veïnal a la vila.
Com a primera trobada us convidem el dissabte dia 25 a les 11 hores del matí a la cercavila que sortirà de la Plaça de la Virreina.
Ens acompanyaran  mags, faquirs, circ, bastoners, música i gent de totes les edats.
Els espais buits no fan Gràcia i ens cal molta vida per vèncer el buit.

Observatori de Gràcia
http://observatori.laquimera.org/
Assemblea de joves de Gràcia, Associació de veïns i veïnes de la Vila de Gràcia ,  Ateneu Rosa de Foc, Infoespai, Kasa de la Muntanya, La Tor

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s